- 26 července, 2022
 - od Martina Dubská
 

- 
                    Čas přípravy20 minut
 - 
                    Doba vaření30 minut
 - 
                    Porce5
 - 
                    Celkový čas50 minut
 
Papriky patří mezi oblíbenou zeleninu, jsou plné vitamínů a minerálů jako je hořčík, fosfor, vápník, draslík a ve zdravém jídelníčku by určitě neměly chybět. Veškeré druhy paprik obsahují vitamíny A, C a K. Skvělé jsou jak v syrovém stavu, tak i tepelně zpracované. Dnes připravíme plněné papriky pečené v troubě.
Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě) známe jako klasické jídlo, ke kterému se připravuje rajská omáčka. My dnes připravujeme plněné papriky plněné mletým masem pečené v troubě bez omáčky a jako přílohu zvolíme vařený brambor či chléb.
Suroviny – Plněné papriky mletým masem
- Paprika tenkostěnná
 - Mleté maso (hovězí + vepřové)
 - Cibule – střední
 - Česnek – prolisovaný
 - Vejce
 - Máslo
 - Sůl a pepř
 - Strouhanka na zahuštění masa
 
Postup přípravy – Plněné papriky mletým masem
 Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli a vejce.
 Tuto směs důkladně promícháme rukou či robotem, přidáme sůl, pepř dle chuti a ještě jednou promícháme. Jestliže je masová směs hodně tekutá, můžeme ji zahustit strouhankou.
 Papriky omyjeme, vyřízneme stopku a opatrně odstraníme semeník tak, ať není porušený zbytek papriky.
 Vykrojené papriky plníme masovou směsí a upěchujeme.
 Naplněné papriky naskládáme do pekáčku vymazaný máslem a podlijeme trochou vody.
 Pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut.
 Papriky podáváme teplé s vařeným bramborem či studené s chlebem.
Vyzkoušejte také:
- Grilovaný pstruh s citronem a bylinkami
 - Křupavé kvašáky (nejlepší recept)
 - Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
 
Suroviny
Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



									
									
									
									
									
Napište komentář